BLOGG

INOMHUSTRÄNINGEN HAR DRAGIT IGÅNG...

Igår var vi på premiär i inomhusbassängen på Norsholm Rehab, de har verkligen en fantastisk anläggning där jag sedan många år tillbaka friskvåradat mina hundar i både vattnet men oxå på vibbbrädan och deras treadmile. Så nu är det bokat simtider för hundarna varje vecka fram till nyår sen blir det nog ett uppehåll i januari för att sedan simma till april igen då är hundarna i god simform inför sommaren. Normalt brukar sommaren vara den årstiden jag simmar mina hundar som mest har super förutsättningar med en liten promenad på 15-20 minuter till sjön där jag har en roddbåt de får simma efter. Promenaden dit gör att de är rastade ordentligt samtidigt som de blir uppvärmnda inför träningspasset. De brukar sedan få simma 3 gånger per vecka sommartid efter båten som jag ror. Om någon av hundarna behöver individuell träning kan jag alltid ta upp dem i båten och så, då kan man lätt anpassa träningspasset så det passar alla i flocken. Efter träningen hinner de gå av sig, rasta sig och många gånger vindtorka riktigt bra innan vi är hemma igen. Så brukar det se ut hos oss på sommaren men inte denna tyvärr har helt enkelt pga det så dåliga vädret inte alls tagit oss ner till sjön som vanligt utan cykeltränat istället, hmmm... Vad synd kan jag känna så här i efterhand även om det är dåligt väder så är det ju tillräkligt varmt i vattnet så blir till att skärpa sig till nästa säsong faktiskt!!! Var mycket som inte blev som vanligt denna sommar vad jag måste vara väder beroende? Inte konstigt att mina hundar inte heller gillar regn beteenden smittar ju "fniss"!

 

Men till gårdagen det var premiär för lilla Smilla, hade goda förhoppningar hon gillar ju vatten och de förhoppningarna blev infriade med råge. Har aldrig haft ett så lätt första pass i bassängen och då har jag Spaniel! Hon var nyfiken från början stod och spanade på Nelly o Lego när de tränade och simmade iväg direkt då hon kom i vattnet, inget klättrade på kanten, inget skvättande med frambenen heller så hon fick köra 30 sekunder max i 4 repetitoner med paus emellan. Jag lär alltid mina hundar att kunna vila i vattnet då jag tar dem med handen under magen och håller dem intill kanten, ska de slappna av helt i mitt grepp och bara vila i vattnet tills jag sätter igång dem igen. Helt otroligt hon fixade det direkt är själv imponerad av henne så hon tog sig totalt 2 varv i bassängen på egen hand och gick upp på frisignal som de andra hundarna, helt otroligt vilken fuskhund hon är Smilla Hihihi......

 

Nelly och Lego kan man simma med i sömnen de kan alla rutiner har varit med nu flera säsonger och fixar det själva så här i uppbyggnads träningen, ska se till att de kommer upp i full simtid innan intervallträningen med ökat motstånd i vattnet kommer igång, då får även matte vara lite vaken och alert!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.08 | 21:24

Kommer ni ha någon freestyle kurs under hösten? :)

...
22.06 | 14:33

Lego ser taggad ut! Härligt!!

...
07.01 | 19:53

Söööööt !!!!!!!

...
07.01 | 19:51

Vilken fin glaskupa !

...
Du gillar den här sidan